Preporučena Google reklama

četvrtak, 19. rujna 2013.

Mini-turneja američkog benda "Two Cow Garage" po Srbiji

Američki bend "Two Cow Garage" održaće tri koncerta u Srbiji od 26. do 28. septembra, i to u Beogradu (Gun Club, 26. septembar), Pirotu (Omladinski centar, 27. septembar) i Paraćinu (Galerija, 28. septembar). U nedelju, 29. septembra, sviraće u Močvari u Zagrebu, a gosti će im biti hrvatski bend My Buddy Moose.




Two Cow Garage formirao je Majka Šnabel pre dvanaest godina u Kolambusu, Ohajo. Talentovani mladi dođoš iz malog grada ubrzo je privukao pažnju nekolicine lokalnih rokenrol zaljubljenika, ali presudno je bilo poznantsvo sa Krisom Flintom, gitaristom i advokatom, koji je već u ranoj fazi razvitka benda primetio Šnabelov dar za pisanje pesama i muzike i koji se još tada ponudio da pomogne kao menadžer i povremeni drugi gitarista ovog trija.

Two Cow Garage objavili su šest albuma. Najpre „Please Turn The Gas Back On“, 2002. Zatim 2004. „The Wall Against Our Back“, a „Three“ iz 2007. pokupio je samo pozitivne kritike i većina recenzenata je složna u jednom – da Šnabel poseduje raskošan talenat koji umnogome podseća na Pola Vesterberga, predvodnika The Replacements.


Kao gosti, pre Two Cow Garage u Beogradu nastupiće duo – GO!ZILLA, bend koji nastavlja tradiciju kvalitetnih garažnih grupa iz Italije (od The Mojomatics, preko Movie Star Junkies do Wildmen).
Uticaj The Replacements vidan je i na preostale tri dugosvirajuće ploče: „Speaking In Cursive“ (2008.), „Sweet Saint Me“ (2010.) i „The Death Of The Self Preservation Society“ čije se objavljivanje očekuje 10. septembra ove godine.

Inače, budžet za poslednji album skupili su obožavaoci benda i tih 17000 dolara dovoljno govori o podršci koju su Two Cow Garage obezbedili dvanaestogodišnjom karijerom i iskrenim nastupima širom SAD i Evrope.

Two Cow Garage na energičan i glasan način prenose svoju, u suštini, kantri rok priču. Mnogo više slični bendovima poput Marah ili Drive-By Truckers, pa čak i Brusu Springstinu, nego The Gories ili The Oblivians. Svejedno, Šnabelov polupromukli vokal i odvrnuta pojačala iz kojih trešti glasna gitarska muzika privlačni su i ljubiteljimaprljavijeg rokenrola kao i jasan poziv da ne propuste nastupe ovog američkog sastava.

Za ovo koncertno predstavljanje najbolja preporuka je činjenica da se radi o bendu koji je u samo dve godine po objavljivanju prvog albuma kombijem „pregazio“ više od 332.000 milja.



(Blic.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar