Preporučena Google reklama

srijeda, 2. listopada 2013.

Snizite krvni pritisak cimetom

Ukoliko vas muči visoki krvni pritisak svakako morate da promijenite navike u ishrani tako da prije svega smanjite unos soli i masnoća i povećate unos vode. Ali, uz već poznate savete koji će sprečiti pojavu "tihog ubice", pomoći će vam i jedan mirisan začin.





Ukoliko ubacite dva grama (ili pola kašičice) cimeta u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visoki pritisak. Štaviše, nekoliko studija je potvrdilo kako gornji i donji pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan začin – cimet.

"Svakako bih preporučio da se cimet doda u svakodnevnu ishranu, ali neće vam samo to pomoći u smanjivanju krvnog pritiska. Ishrana uopšteno treba da bude prilagođena zdravstvenom stanju organizma. Vježbanje je takođe nužno, jer aktivnost ni jedan začin sigurno ne može da zamijeni", rekao je autor knjige "The SooperfoodsRr Diet", Vendi Brazilian.

Osim u kolačima cimet možete konzumirati i za doručak, njime možete da posipate kafu ili jogurt sa žitaricama. Isto tako iseckano voće poput jabuke ili kruške možete oplemeniti ovim mirisnim smeđim prahom.


(banjalukalive.com)

Nema komentara:

Objavi komentar