Preporučena Google reklama

četvrtak, 19. rujna 2013.

Počeo 2. Tuzla Film Festival

Tuzla Film Festival, festival južnoslavenskog filma otvoren je sinoć projekcijom filma ˝Epizoda u životu berača željeza˝, oskarovca Danisa Tanovića. Festival je otvorio glumac Zijad Gračić, koji je publiku u Bosanskom kulturnom centru Tuzla pozdravio zajedno sa dvojicom dječaka glumaca, Ensarom Hamzićem i Darisom Aljićem


LINK


-Dobro ja vama došao, dragi Tuzlaci-našalio se Gračić, te naglasio da se uvijek rado vraća u Tuzlu.

Komentirajući film, Gračić je istakao da je riječ o djelu koje je na njega ostavilo snažan trag.
Otvaranju je prisustvovao i Nazif Mujić, dobitnik srebrenog medvjeda na festivalu u Berlinu. On u ˝Epizodi u životu berača željeza˝ glumi samog sebe, dok njegova supruga igra glavnu žensku ulogu. Cijela priča zasnovana je na istinitom događaju.

tff 3

Publika je pokazala veliko zanimanje za ovaj film, posebno zbog činjenice da glumci dolaze sa područja Tuzlanskog kantona, gdje se odvija i veći dio radnje. Inače, distribucija ovog filma u bh. kinima počinje danas.

Na otvaranje je došla i glumica Mira Banjac, a film ˝Mamaroš˝ u kojem ima glavnu ulogu na programu je večeras (četvrtak) u 19 sati u BKC-u Tuzla. Osim nje, svečanom otvaranju prisustvovali su i Daniel Utješanović, direktor Bled Film Festivala, kao i Jorge Fuentes, direktor Miami Recordsa.

Najfotografiranija ličnost koja se sinoć pojavila na crvenom tepihu je Nikola Kojo, glumac koji je na ovim prostorima poznat po zapaženim ulogama u filmovima: Parada, Lepa selo lepo gore, Mi nismo anđeli, Žikina dinastija i drugima. Iako je nakon otvaranja, zbog umora, prvobitno otišao na spavanje, vratio se i pridružio posjetiteljima kluba Viva, rado se fotografirajući sa svima koji su ga za to zamolili. Kojo će sutra (petak), u 12.30 u Vinoteci Hotela Tuzla odgovarati na novinarska pitanja.



()

Nema komentara:

Objavi komentar