Preporučena Google reklama

petak, 27. rujna 2013.

EUROPEAN SHORT PITCH 2014

European Short Pitch inicijativa je kojoj je namjera promovirati europske koprodukcije kratkih filmova i suradnju mladih filmaša.





gdje i kada? TBD, 01.2014.-03.2014.
rok za prijavu: 30.09.2013.

link: www.nisimasa.com
kontakt: europeanshortpitch@nisimasa.com


European Short Pitch inicijativa je kojoj je namjera promovirati europske koprodukcije kratkih filmova i suradnju mladih filmaša. Od 2007. kada je program pokrenut svake godine održavali su se nacionalni prednatječaji za sudionike, a od 2012. propozicije su promijenjene pa se sada svatko može izravno prijaviti na natječaj. Organizator je europska filmska mreža mladih NISI MASA, čije su hrvatske članice Palunko i Kino klub Zagreb. Do sada je 145 projekata prošlo kroz ESP program, a od toga je snimljeno čak 55 kratkih igranih filmova, među kojima su mnogi imali zapaženu festivalsku karijeru.

Ove godine u finale ulazi 25 projekata iza kojih može stajati jedan autor (scenarist ili scenarist/redatelj) ili tim od nekoliko članova (koji onda uključuje i producenta.) Prijaviti se mogu filmaši od 18 do 35 godina starosti koji dolaze iz zemalja EU te Bosne i Hercegovine, Lihtenštajna, Norveške, Islanda i Švicarske. Također, do 3 projekta bit će odabrano iz zemalja koje nisu članice MEDIA programa, ali imaju organizacije koje su članice NISI MASE; to su Albanija, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Rusija i Ukrajina.

Prvi dio se održava od 7. do 12. siječnja 2014. (Lokacije će biti objavljene uskoro!) Sudionici će biti podijeljeni u grupe do pet projekata i svaka će imati po jednog stručnog mentora. Radit će na poboljšanju scenarija te se pripremati za pitching. Zatim slijedi online faza tijekom koje svatko intenzivno radi s mentorom na finalizaciji pretprodukcije i pripremi Book of Projects koja će biti predstavljena na posljednjem dijelu programa – na koprodukcijskom forumu koji će se održati od 6. do 9. ožujka 2014. Svi će projekti tada pitchirati pred 40 odabranih europskih producenata, agenata i distributera. Tri najbolje predstavljena projekta osvajaju nagradu od 1000 eura!

Prijava se vrši preko Eventivala, a uz ostalo treba sadržavati i:

scenarij na engleskom jeziku (nema ograničenja duljine, ali preporuča se da planirano trajanje filma ne prelazi 30 minuta)
scenarij na originalnom jeziku (iako se program održava na engleskom, selektori prijavljenih projekata dolaze iz različitih zemalja pa je poželjno da mogu pročitati i originalni scenarij ako ga razumiju)
životopise svih članova tima
prezentaciju produkcijske kuće (opcionalno)
Kotizacija po projektu iznosi 500 € te uz radionicu pokriva i troškove prijevoza, smještaja i hrane za jednog sudionika tima (ostali članovi sami osiguravaju ta dodatna sredstva; organizator dodjeljuje ukupno 4 stipendije koje pokrivaju 50% navedenog iznosa.)


(palunko.org)

Nema komentara:

Objavi komentar